Royal Opera House – 2020 – Giselle

Trailer


Informații despre Producție

The 2020 Royal Opera House Cinema Season:

Giselle

Perioadă de distribuție: 20 Octombrie – 3 Noiembrie 2020

Fotografii

Materiale

Coming Soon.

Giselle este un spectacol de balet clasic din perioada romantică. Transformând lumea dansului de la prima reprezentație dată la Paris în 1841, acesta rămâne în centrul repertoriului clasic. De mai bine de un secol, esența spectacolului Giselle a rămas aceeași în diferite producții. The Royal Ballet în producția lui Peter Wright se bazează pe versiunea clasică a lui Marius Petipa (după coregrafia originală din 1841 a lui Jules Perrot și Jean Coralli), care a fost pusă în scenă pentru prima dată la Sankt Petersburg în 1884.

Provenită dintr-o familie de țărani, Giselle descoperă adevărata identitate a iubitului ei Albrecht , precum și faptul că este hărăzit alteia.

Giselle își pune capăt zilelor, iar sufletul său ajunge printre Wilis – umbrele femeilor tinere care au murit înainte de ziua nunții lor. Bărbații care le nimeresc în cale sunt siliți să danseze până la moarte și Albrecht le cade în capcană. Giselle intervine, salvându-l-l pe Albrecht și eliberându-și sufletul de mrejele Wilis.

Rolul lui Giselle îi oferă dansatoarei numeroase provocări tehnice și dramatice, pornind de la dragostea timpurie a personajului până la coborârea înfricoșătoare în nebunie și gestul final de iertare de dincolo de mormânt. Primul act al baletului abundă în detalii istorice și culori rustice. Cel de-al doilea act, „alb”, dimpotrivă, călăuzește publicul în lumina lunii prin păduri uluitoare bântuite de etericele farmece ale Wilis. Combinând o coregrafie rafinată cu poveștile memorabile, Giselle este modalitatea perfectă de a descoperi baletul clasic.