Royal Opera House – 2020 – Macbeth

Trailer


Informații despre Producție

Macbeth

The Royal Opera – Recorded in 2018

25 Noiembrie – 9 Decembrie 2020

Fotografii

Materiale

Coming Soon.

Legătura sentimentală a lui Verdi cu operele lui Shakespeare a început cu Macbeth, o piesă pe care a considerat-o „una dintre cele mai mari creații ale omului”, continuând pe tot parcursul vieții acestuia. Cu libretistul Francesco Maria Piave, Verdi și-a propus să creeze „ceva ieșit din comun”. Succesul este confirmat de fiecare dată când Verdi este clasat la cel mai înalt nivel teatral, abundând de energie demonică.

Producția lui Phyllida Lloyd din 2002 pentru Royal Opera este colorată cu nuanțe bogate de negru, roșu și auriu. Vrăjitoarele, prezentate în imaginația designerului Anthony Ward drept creaturi ciudate purtând turbane stacojii, sunt iscoade omniprezente ale sorții. Lloyd descrie lipsa de copii a lui Macbeth ca fiind acea tristețe întunecată care se ascunde în spatele faptelor sale teribile. Producția Royal Opera recurge la opera revizuită a lui Verdi din 1865 de la Paris, care include aria fascinantă a Lady Macbeth „La luce langue”.

Synopsis

Războinicul Macbeth luptă de partea regelui Scoției, dar când vrăjitoarele i-au prorocit că va deveni el însuși rege, o ambiție nemiloasă îi determină pe Macbeth și soția sa la fapte oribile.

Crima îl face pe Macbeth rege, iar intriga și măcelăria devin semne distinctive ale domniei sale scurte și condamnate. Vrăjitoarele mai profețesc o întâmplare și anume faptul că Macbeth și soția sa vor muri, iar dreptatea va fi restabilită.