Royal Opera House – 2020 – Spărgătorul de Nuci (2016)

Trailer


Informații despre Producție

Spărgătorul de Nuci (2016)

The Royal Ballet – Înregistrat în 2016

Perioadă de distribuție: 10 – 24 Decembrie 2020

Fotografii

Materiale

Coming Soon.

Spărgătorul de nuci în interpretarea lui Peter Wright încântă deopotrivă copiii și adulții, de la prima reprezentație a Royal Ballet în 1984. Spectacolul de balet din 1892 în coregrafia lui Lev Ivanov, combinat cu somptuosul și iconic stil al lui Ceaikovski, sunt prezentate într-un cadru festiv, cu decoruri vii, care fac această producție fermecătoare și magică.

Bazat pe povestea lui E.T.A. Hoffmann, spectacolul de balet se petrece secolul al XIX-lea în casa familiei germane Stahlbaum, în timpul petrecerii de Crăciun. Perioada este surprinsă în detalii opulente de decorul realizat de către Julia Trevelyan Oman, ce include decorațiuni autentice de brad care sunt aduse la viață prin magie. Coregrafia lui Wright încorporează în mod ingenios fragmente din materialul original al baletului, inclusiv sublimul pas de deux pentru Zâna Prună de Zahăr și prințul acesteia. Accentuând relația dintre Clara și Spărgătorul de nuci, producția cucerește și printr-un subtext emoționant al primei iubiri.

Synopsis

În Ajunul Crăciunului, Clara primește drept cadou o marioneta fermecată a unui Spărgător de nuci. Când orologiul bate miezul nopții, ea coboară la etajul de jos și se pomenește împreună cu Spărgătorul de nuci într-o aventură magică.

Magicianul Drosselmeyer transformă salonul într-un câmp de bătălie între oastea șoarecilor și cea a soldaților de jucărie. În timpul bătăliei, Clara salvează viața Spărgătorului de Nuci – rupând astfel vraja magică care l-a transformat dintr-un băiat în jucărie, iar regele șoarecelui este învins. În toiul sărbătorii, Drosselmeyer îi duce pe Clara și Spărgătorul de nuci în Regatul dulciurilor, unde o întâlnesc pe Zâna Prună de Zahăr și participă la un minunat bal. În următoarea dimineață, aventurile Clarei par să fi fost mai mult decât un simplu vis.