Colecționarul danez: de la Delacroix la Gauguin

Sinopsis

Timp de mulți ani, nimeni nu a fost interesat de arta impresioniștilor. Artiști precum Monet, Degas și Renoir au fost calomniați, atacați și, ca urmare, nu au câștigat bani.

Apoi, s-a întâmplat ceva remarcabil. A apărut o nouă generație de colecționari și, în scurt timp, aceștia se luptau să achiziționeze orice lucrare pe care o puteau găsi, a acestor artiști noi, radicali. Printre ei s-a numărat și vizionarul om de afaceri danez Wilhelm Hansen. A fost un moment extraordinar în istoria artei; plin de dramă, intrigi și subterfugii.

Pe unii colecționari îi recunoaștem, pe alții nu, dar Hansen a adunat o colecție remarcabilă, găzduită la casa lui de vară, Ordrupgaard, la periferia orașului Copenhaga. Exhibition on Screen spune povestea sa fascinantă și, având acces exclusiv la o expoziția de la Academia Regală din Londra, aduce extraordinara colecție pe marele ecran.

De la frumoasa casă și grădinile lui Hansen de la Ordrupgaard până la străzile din Parisul boem, acest film vă poartă într-o călătorie pentru a descoperi unele dintre cele mai bune exemple de artă franceză din secolul al XIX-lea strânse vreodată.

Despre galerie:

Colecția Ordrupgaard din Danemarca este un tezaur care prezintă unele dintre cele mai frumoase lucrări impresioniste pictate vreodată. Include picturi ale curentului realist – Corot, Delacroix și Courbet; peisajele lui Monet, Pissarro, Cézanne și Sisley;  portrete frumos conturate de Degas, Manet, Morisot și Gonzalès.

Informații despre producție

Narat în limba engleză, cu subtitrare în română. 

Durata: 82 minute

Regie: David Bickerstaff

Format disponibil: DCP

Disponibil din: 15 decembrie 2022

Trailer

Imagini