Gauguin de la Galeria Națională Londoneză

Trailer

Informații despre Producție

Film în două părți: 60 minute documentar + 30 minute filmate în expoziția privată a Galeriei Naționale din Londra

Durată – 90 minute

2K | 2D | sunet 5.1 | DCP

Drepturile de difuzare sunt valabile până pe 31 Decembrie 2020′

Fotografii

Materiale

Documentar + Tur ghidat prin expoziție privată

Mult așteptatul documentar de 60 de minute despre viața și munca lui Paul Gauguin, narat de către actorul Dominic West. Urmat apoi de 30 de minute filmate într-un mod ,,original și genial’’ (★★★★★ Telegraph) exclusiv pentru cinematografe, ale expoziției private ,,Credit Suisse: Portretele lui Gauguin’’, din cadrul Galeriei Naționale din Londra.

Filmat în Tahiti, Insulele Marchize, Franța și Regatul Unit, documentarul explorează extraordinarele și de multe ori problematicele realizări ale artistului, cu comentarii din partea urmașilor săi, a criticilor de artă și artiștilor contemporani.

Filmul analizează moștenirea culturală lăsată de artist nu doar prin lupa istoriei artelor ci și prin patriarhismul timpurilor respective, reevaluând modul în care artistul trata femeile băștinașe și rolul pe care acesta l-a purtat în colonialismul francez de secol 19.

Filmat exclusiv pentru cinematografe, în Galeria Națională din Londra, imaginile de înaltă definiție aduc detalii incredibile ale operei sale, spectatorii având ocazia să vadă pentru prima oară pe marele ecrane expoziția privată a portretelor lui Gauguin. Găzduit de istoricul de artă Kate Bryan, acesta poftește spectatorii în fascinanta călătorie condusă de co-curatorul Christopher Riopelle, cu un comentariu reflexiv al marilor artiști Maggi Hambling și Billy Childish.

Drepturile de difuzare sunt valabile până pe 31 Decembrie 2022