Pissarro, Părintele Impresionismului

Sinopsis

Fără Camille Pissarro, nu există mișcare impresionistă. El este cunoscut pe drept ca tatăl Impresionismului.

Pissarro a urmat o cale dramatică și de-a lungul anilor el a scris multe scrisori familiei sale. prin intermediul acestor scrisori intime si revelatoare, acest film captivant dezvăluie viața și opera lui Pissarro.

Născut în Indiile de Vest, Pissarro și-a găsit pasiunea pentru pictură, tânăr fiind în Paris și până la vârsta de 43 de ani adunase un grup de artiști entuziaști într-o nouă mișcare. Prima lor expoziție a fost disprețuită de critici, dar grupul căpătase un nou nume: impresioniştii.

În următorii 40 de ani, Pissarro a fost forța motoare în spatele a ceea ce a devenit astăzi mișcarea artistică preferată a lumii.

Muzeul Ashmolean are o lungă tradiție de excelenţă. Fiind primul muzeu public din Marea Britanie (și-a deschis porțile în mai 1683) găzduiește o colecție minunată și bogată, inclusiv remarcabila arhivă Pissarro.

Cu acces exclusiv la cea mai extinsă arhivă a unui pictor impresionist și la prima restrospectivă majoră Pissarro din ultimele patru decenii, acest film explorează și evidențiază biografia captivantă și extrem de importantă, cât și operele unui artist incredibil.

Informații despre producție

Narat în limba engleză, cu subtitrare în română. 

Durata: 90 minute

Regie: David Bickerstaff

Format disponibil: DCP

Disponibil din: 15 noiembrie 2022

Trailer

Imagini