Salvador Dalí: În căutarea nemuririi

Documentarul propune o călătorie exhaustivă prin viața și munca lui Salvador Dali, dar și a lui Gala, muza și colaboratoarea lui. Totul începe în 1929, un an crucial în viața și cariera lui Dali, când se alătură grupului supra realist și o cunoaște pe Gala, și avansează până în anul morții artistului, pe 23 ianuarie 1989.

În toată această călătorie vitală și artistică, locurile preferate ale lui Dali, în special Portlligat, ies în evidență ca fiind singurele ateliere stabile pe care le posedă; Figueres, orașul lui natal, unde crează Muzeul-Teatru Dali, și Púbol, unde e Castelul, exponent al dragostei, pe care Dali o ofera lui Gala. Dar, în mod natural, alte orașe, în special Paris și New York, sunt și ele centrale.

Numeroasele contribuții documentare sunt demne de notat și ne ajută să ne apropiem de acest pictor unic al istoriei artei, care are deja un loc printre marii maeștri. Contemplându-l pe Salvador Dali, Gala, un tur al creațiilor sale, apropiindu-ne și disnatnțându-ne de familia sa, prin imagini și documente, unele nepublicate, ne apropie de un pictor care a reușit să creeze un caracter care este în sinea sa o operă de artă. Cu acest documentar transcendem personajul și ne apropiem de pictor și de om, și de spațiile concepute de eș care au ajutat să dea formă acestei imortalități, imortalitatea unui geniu.

Drepturile de distribuție sunt valabile până la 31 Decembrie 2022.

Trailer

Informații despre Producție

Numele original: Salvador Dalí: În căutarea nemuririi

Director: David Pujol
Scenariu: David Pujol
În rol principal: Salvador Dali
Produs de Fundació Gala-Salvador Dalí

Disponibil până pe: 31 decembrie 2021
Gen: documentar
Anul producției: 2018
Țara de origine: Spania
Durată: 105 min
Accesibilitate: nu este potrivit pentru până la 12 ani
Format: 2K 2D DCP
Limba: Spaniolă
Subtitrat în limba Română

Fotografii