ZIGGY STARDUST: THE GLOBAL PREMIERE

Bilete

Cineplexx Băneasa București

Cinema One Brașov

Sinopsis

3 iulie 1973 – David Bowie anunță retragerea lui Ziggy Stardust, cel mai celebru alter-ego al său, în fața a 5000 de fani, pe scena de la Hammersmith Odeon din Londra. 50 de ani mai târziu, Ziggy se întoarce pe aceeași scenă pentru o singură noapte…

3 iulie 2023 – Eventim Apollo Hammersmith (fostul Odeon) va găzdui premiera globală a noii versiuni restaurate a filmului „Ziggy Stardust and The Spiders From Mars: The Motion Picture”, film ce va fi difuzat în peste 1000 de cinematografe din întreaga lume, în luna iulie.

Eventim Apollo Hammersmith va găzdui o premieră pe covorul roșu, inclusiv un panel cu colaboratorii lui Bowie și muzicieni contemporani, care va preceda proiecția filmului. Ei vor aborda semnificația personajului  și rezonanța pan-generațională a lui Ziggy.

Este unul dintre cele mai iconice spectacole din istoria muzicii moderne: momentul în care David Bowie il retrage pe alter ego-ul Ziggy Stardust, în fața unui public de 5000 de fani la Hammersmith Odeon din Londra.

Decizia lui Bowie de a-l retrage pe Ziggy, personajul care l-a transformat în vedetă și dus la despărțirea de trupa The Spiders From Mars, i-a asigurat viitorul, permițându-i să devină artistul neliniștit, curios și histrionic care știm că a fost. Acel moment a schimbat și cultura populară, permițând un set de libertăți artistice și ideologice de care se bucură și astăzi muzicienii și comunitatea creativă.

Prestația trupei din 3 iulie 1973 a fost filmată de regizorul premiat DA Pennebaker (renumit pentru documentarul despre  Dylan din ’67, Don’t Look Back) și lansată sub titlul Ziggy Stardust And The Spiders From Mars: The Film.

Noua versiune a filmului prezintă:
• Spectacolul complet, cu scenele de final ale legendarului chitaristul Jeff Beck – inclusiv prestația artistică pe
hitul lui Bowie din 1972, The Jean Genie
• Imagine 4K complet restaurată, sub supraveghereafiului  lui DA Pennebaker, Frazer
• Sunet remasterizat 5.1, realizat de producătorul Tony Visconti
• Durată extinsă: 102 minute

Un film care se concentrează pe adorația fanilor lui Bowie și care îl surprinde pe David pe scenă și în cabinele dn spatele scenei înainte de spectacol, Ziggy Stardust And The Spiders From Mars: The Motion Picture – The Complete Performance este formula prin care publicul va fi prezent la concertul de acum 0 de ani.

Informații despre producție

Format: transmisiune live

Durata: panel: 55 min; concert 102 mins

Data de difuzare în România: 3 iulie 2023

Regizor: D.A. Pennebaker

Anul Productiei: 2023

Fără subtitrare în limba română

Trailer

În curând